torsdag 26 mars 2009

16 minuter från Sundsvall till Härnösand

Nu färdigställs Botniabanan och trafiken kommer att öka från dagens 10 tal tåg/dygn till ca 60 tåg/dygn år 2015.De allra flesta är tyvärr godståg.

På möten med Banverk, Vägverk och Länsstyrelse tillsammans med politiker och tjänstemän från länets alla kommuner, arbetas det nu med att prioritera infrastruktursatsningar. Min känsla är att en ny järnväg mellan Sundsvall och Härnösand har högsta prioritet, bland alla.

Därför kan vi räkna med att det kommer att ta 16-17 minuter med tåg till Sundsvall, vilken utvecklingspotential för Härnösands kommun. Bo-staden Härnösand bor man i,och betalar skatt,och så kan man arbeta i Sundsvall. Vi får dessutem mycket enklare att delta i evanemang i Sundsvall.

Naturligtvis ska vi jobba oförtrutet med att öka antalet arbetstillfällen och evanemang även i Härnösand.

Järnvägen kostar 6.6 Mdr kronor att bygga,så det ger i sig en hel del arbetstillfällen. Tre gånger fler än när man byggde Höga kustenbron.

Nästa projekt som vi strider för är en förbifart för E4:an. Det kostar "bara" 300 Mkr och kortar vägen men cirka 10 km. Tar vi snacket om att sänka vår miljöpåverkan på allvar, så borde även vägen byggas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar