fredag 17 april 2009

Närvård Härnösand

Centerpartiet är för en investering på ca 100 Mkr i Härnösand till skillnad från Sjukvårdspartiet och Moderaterna i landstinget. Just nu jobbar 40-45 personer där med att anpassa lokalerna. Kanonbra!

I stort sett all hälso- och sjukvård som Landstinget erbjuder hamnar i samma fastighet.
18 maj öppnar Folktandvården.
11 juni stängs Kronholmens Vårdcentral
14 september öppnar Primärvården (vårdcentralen)
Månadsskiftet oktober/november DRIFTSTART NÄRVÅRD HÄRNÖSAND.

Samarbetspartners med primärvården är Härnösands Kommun via familjecentralen, hemrehabiliteringen och nattpatrullen.

Länssjukhuset har ambulanssjukvård, vuxenpsykiatrin och specialistmottagningarna på plats. Hoppas bara att de nya besparingarna inte minskar erbjudandet från Landstinget i Härnösand.

Även om det är ett konsultförslag, att avveckla rehabiliteringsmedicinska kliniken i Härnösand, så förutsätter jag att så inte blir fallet. Sjukhusdirektör Margaretha Rödén har ju lovat, den 19/1, att "utbudspunkterna" inte ska minska. Med så pass mycket mer verksamhet i husen kommer förhoppningsvis en restaurang på entreprenad att bli verklighet och mer fart på Apoteket.

När allt är på plats bör vi sedan kunna erbjuda någon privat intressent att köpa all verksamhet och hela fastigheten. Sedan kan de förhandla med försäkringsbolag, försäkringskassa m.fl så att vi får full fart på verksamheten i Härnösand igen.

Detta är nog bara möjligt om alliansen vinner nästa val eftersom Socialdemokraterna i Landstinget verkar vara mot att det blir ytterligare verksamhet i Härnösand.

För övrigt anser jag att: Vi ska bestämma själva över om det ska ta 16 eller 46 minuter till Sundsvall!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Vi får hoppas att du har rätt i dina förhoppningar om Närvård Härnösand. Tyvärr verkar det vara så att ”Sundsvall” använder sparbetinget för att få tillfälle att flytta såväl Rehabiliteringsmedicin som Barn-och ungdomshabiliteringen samt Vuxenhabiliteringen till Sundsvall – viktiga delar i Närvårdsprojektet.
    För att få ett stopp på utarmningen av Landstingets verksamhet på annan ort än Sundsvall krävs nog att ni politiker som inte företräder Sundsvall måste gå samman (även över partigränserna) och göra gemensam sak för att bryta koncentrationen till Sundsvall.

    SvaraRadera